A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiderült: mindent tagad a brutális nagykanizsai gyilkosság gyanúsítottja

2007 decemberében egy nagykanizsai hajléktalan férfi ittas állapotban betört édesanyja szomszédjához, majd az ott lakó 81 éves idős férfit agyonverte. A férfit 2019 júniusában fogták el, decemberben pedig vádat emeltek ellene.

A férfi a Zalaegerszegi Törvényszéken hétfőn tartott előkészítő tárgyaláson tagadta a bűnösségét.

A 44 éves N. László a vádirat szerint akkoriban hajléktalanként élt, alkalmanként pedig az édesanyjánál húzta meg magát. A gyilkosság hajnalán, erősen ittas állapotban, átmászott a 81 éves szomszéd házának kerítésén, lefeszítette a kamraablakon lévő rácsot, így jutott be a házba. A konyhában magához vett egy szabászollót, ezzel próbálta meg kinyitni a szoba ajtaját, mert tudta, hogy a ház tulajdonosa ott tartja a pénzét. Ám nem tudott bejutni, mert az olló hegye beletört a lakatba. A zajra viszont felébredt a házigazda, akivel dulakodni kezdtek. A vádlott egy kisszékkel nagy erővel fejen ütötte az idős férfit, majd rugdosta őt. Ettől az előbb az eszméletét vesztette, ám később belehalt súlyos sérüléseibe.

A férfit tavaly fogták el, miután a rendőrség újraindította a korábban felfüggesztett nyomozást, illetve újabb genetikai vizsgálatokkal bizonyítékokat talált a férfi ellen. Az ügyészség az előkészítő tárgyaláson 20 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta arra az esetre, ha a többszörösen büntetett N. László beismeri tettét, ám a vádlott tagadta bűnösségét.

A bíróság az ügyben az első tárgyalás időpontját április végére tűzte ki.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések