A tepertőkrém gyors finomság, amit ízlésed szerint otthon is könnyen elkészíthetsz.
A tepertőkrém óvodás korunktól elkísér, ám sokkal finomabb is lehet, mint ahogy az az emlékezetedben él, főleg, ha otthon készíted el. Ha szeretnéd, még a tepertőt is elkészítheted saját magad. A krém tökéletes a pirítósra, szendvicsre. Nincs két egyforma recept, van, aki tojással is gazdagítja, ilyenkor kevésbé áll el. Ezt a változatot próbáld ki, nem fogsz benne csalódni.
Hozzávalók:
* 40 dkg tepertő
* 1 fej vöröshagyma
* 1 fej lila hagyma
* 1 evőkanál mustár
* 1 teáskanál őrölt pirospaprika
* 1 mokkáskanál őrölt bors
* só
Elkészítés:
A hagymákat pucold meg, és vágd nagyobb darabokra. Rakd aprító- vagy turmixgépbe a tepertővel együtt, majd pépesítsd. Add a közepesen lágy, homogén masszához az ízlés szerinti sót, a borsot, a pirospaprikát, a mustárt, és keverd össze. Kóstold meg, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert. Tedd hűtőbe, és pihentesd két-három órát. Közben a hidegben a krém megdermed, és keményebbé válik.
További hírek:
- Koronavírus: amíg nincsenek tünetek, nincs értelme elvégezni a tesztet
- Mérséklődött az orosz feldolgozóipari termelés csökkenése februárban
- Elindult az NMHH szülőknek szóló információs oldala
- Munkástanácsok: a növekvő gazdaság nyomán nőnek a reálkeresetek
- Duplasajtos, sonkás tortellini: 20 perc alatt elkészül bolti tésztából
0 Megjegyzések