A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi hagymás tepertőkrém pofonegyszerűen: régi falusi recept

A tepertőkrém gyors finomság, amit ízlésed szerint otthon is könnyen elkészíthetsz.

A tepertőkrém óvodás korunktól elkísér, ám sokkal finomabb is lehet, mint ahogy az az emlékezetedben él, főleg, ha otthon készíted el. Ha szeretnéd, még a tepertőt is elkészítheted saját magad. A krém tökéletes a pirítósra, szendvicsre. Nincs két egyforma recept, van, aki tojással is gazdagítja, ilyenkor kevésbé áll el. Ezt a változatot próbáld ki, nem fogsz benne csalódni. 

Hozzávalók:

* 40 dkg tepertő
* 1 fej vöröshagyma
* 1 fej lila hagyma
* 1 evőkanál mustár
* 1 teáskanál őrölt pirospaprika
* 1 mokkáskanál őrölt bors
* só

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, és vágd nagyobb darabokra. Rakd aprító- vagy turmixgépbe a tepertővel együtt, majd pépesítsd. Add a közepesen lágy, homogén masszához az ízlés szerinti sót, a borsot, a pirospaprikát, a mustárt, és keverd össze. Kóstold meg, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert. Tedd hűtőbe, és pihentesd két-három órát. Közben a hidegben a krém megdermed, és keményebbé válik.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések