A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Duplasajtos, sonkás tortellini: 20 perc alatt elkészül bolti tésztából

Gyors megoldás lehet hétköznapokra a sajtos-sonkás tortellini: amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül.

A falatnyi töltött tésztabatyuk készítésének az olaszok a nagymesterei, a tortellinibe kerülhet hús, ricotta vagy zöldség is. Nem kell vele otthon fáradni, a jó minőségű boltit bátran megvásárolhatod, sonkával és sajtszósszal megbolondítva pedig fenséges. A kéksajt, a camembert tejszínnel csábítóan selymes és karaketeres lesz. 

Hozzávalók:

* 40 dkg tortellini
* 15 dkg sonka
* 10 dkg camembert
* 10 dkg kéksajt
* 1 dl tejszín
* 1 dl húsleves
* 2 teáskanál liszt
* 1 db vöröshagyma
* 2 evőkanál olaj
* só
* bors
* szerecsendió

Elkészítés:

A tortellinit tedd lobogó vízbe, dobj hozzá sót, és főzd meg körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, majd csepegtesd le.

A szószhoz a hagymát pucold meg, aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a kis darabokra vágott sonkát, szórd hozzá a lisztet, kevergesd azzal is egy percig. Öntsd fel húslevessel, és csorgasd hozzá a tejszínt. Amikor felforr, dobd hozzá a kis darabokra vágott sajtot, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik. Forgasd hozzá a tortellinit, és melegen tálald. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések