Gyors megoldás lehet hétköznapokra a sajtos-sonkás tortellini: amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül.
A falatnyi töltött tésztabatyuk készítésének az olaszok a nagymesterei, a tortellinibe kerülhet hús, ricotta vagy zöldség is. Nem kell vele otthon fáradni, a jó minőségű boltit bátran megvásárolhatod, sonkával és sajtszósszal megbolondítva pedig fenséges. A kéksajt, a camembert tejszínnel csábítóan selymes és karaketeres lesz.
Hozzávalók:
* 40 dkg tortellini
* 15 dkg sonka
* 10 dkg camembert
* 10 dkg kéksajt
* 1 dl tejszín
* 1 dl húsleves
* 2 teáskanál liszt
* 1 db vöröshagyma
* 2 evőkanál olaj
* só
* bors
* szerecsendió
Elkészítés:
A tortellinit tedd lobogó vízbe, dobj hozzá sót, és főzd meg körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, majd csepegtesd le.
A szószhoz a hagymát pucold meg, aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a kis darabokra vágott sonkát, szórd hozzá a lisztet, kevergesd azzal is egy percig. Öntsd fel húslevessel, és csorgasd hozzá a tejszínt. Amikor felforr, dobd hozzá a kis darabokra vágott sajtot, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik. Forgasd hozzá a tortellinit, és melegen tálald.
További hírek:
- A Frontex a görög-török határra nehezedő nyomás erősödésével számol
- Koronavírus - Adathalászatra figyelmeztet a kibervédelmi intézet
- Mintegy 140 ezer diák jelentkezhet külföldi nyelvi kurzusokra
- Kormányzati program a pénzügyi ismeretek oktatására
- Reszelt túrós pite omlós, kakaós tésztából: a töltelék mascarponéval még finomabb
0 Megjegyzések