A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fizetős lehet majd az előválasztás?

A 2022-es országgyűlési voksolást megelőző ellenzéki előválasztás lebonyolítására tett javaslatot a Republikon Intézet, amely közvetítéssel és közös szabályok kialakításával segítené a koordinációt.

Elképzelésük szerint a miniszterelnök-jelölti versengés jövő áprilisban indulna és június 27-ig tartana: az aspiránsoknak 5000 ajánlást kellene összegyűjteniük. A lebonyolításra a Karácsony Gergely (44) győzelmével záruló főpolgármesteri előválasztásért is felelős Civil Választási Bizottságot javasolják. A finanszírozást pedig a voksukat leadó állampolgárok 200 forintos hozzájárulásából oldanák meg.

Kiszelly Zoltán politológus szerint az előválasztás az ellenzék számára nagyobb előnyt jelenthet, mint hátrányt. – A szavazóik, úgy tűnik, ezt akarják, és lehet felhajtóereje is. A hozzájárulás mértéke pedig nem hiszem, hogy bárkit eltántorítana a részvételtől – mondta lapunknak a szakértő.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések