A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Férfi kézilabda EHF Kupa - Először veszített a csoportkörben a Tatabánya

A Tatabánya 26-22-re kikapott a francia Pays d'Aix Université Club otthonában a férfi EHF Kupa csoportkörének negyedik fordulójában, vasárnap Aix en Provence-ban.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, D csoport:
Pays d'Aix Université Club (francia)-Grundfos Tatabánya KC 26-22 (14-8)
A két csapat győri mérkőzésén 24-24-es döntetlen született múlt szombaton. A vendégek közül ezúttal Juhász Ádám, Szász András és Pásztor Ákos hiányzott.

Jól kezdett a francia csapat, ezért 6-3-nál Vladan Matics vezetőedző időt kért. Ezt követően csapata védekezése javult, a támadójátéka azonban továbbra sem működött, több mint 14 percig nem talált be (9-3). Mivel a folytatásban felváltva estek a gólok, a szünetben a hazaiak hat találattal vezettek.

A második félidő elején több mint öt percig nem kapott gólt a Tatabánya, de pontatlan lövései miatt ezt nem tudta kihasználni. Bartucz László és Borbély Ádám is kimondottan jól védett, erre alapozva csapatuk egy 7-1-es sorozattal egy gólra felzárkózott (18-17).

A PAUC egy időkérés után újra lendületbe került, és végül magabiztosan nyert.

A vendégek legeredményesebb játékosa Hornyák Péter volt négy góllal.

Az egy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel álló Tatabánya március 21-én a spanyol BM Logrono La Rioja otthonában folytatja szereplését az EHF Kupa csoportkörében.

Az állás:
1. Füchse Berlin (német) 5 pont,
2. Pays d'Aix UC 4 (102-100),
3. Tatabánya 4 (99-102),
4. BM Logrono La Rioja (spanyol) 3

További cikkek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések