A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Emmanuel Macron: a francia állam lefoglalja az egészségügyi maszkokat

A francia állam lefoglal minden maszkot az országban, miközben négyre emelkedett a halottak, kétszáz fölé pedig a fertőzöttek száma.

Emmanuel Macron francia államfő kedden bejelentette, hogy az állam lefoglalja az egészségügyi dolgozók számára az országban rendelkezésre álló teljes egészségügyi maszkkészletet és a gyártás alatt lévő maszkokat is, miután négyre emelkedett az új koronavírus okozta megbetegedésben elhunytak és kétszáz fölé a fertőzöttek száma.

Az intézkedés értelmében a Franciaországban raktáron vagy gyártás alatt lévő maszkokat nem lehet exportálni, az állam belföldön osztja szét a teljes készletet az egészségügyi dolgozóknak. Mint megírtuk, az egészségügyi tárca kedd délelőtt jelentette be, hogy az egészségügyben dolgozók számára 10 millió egészségügyi maszkot osztottak szét, illetve további 15-20 millió leszállítása várható az igények szerint az új típusú koronavírus terjedése elleni védekezéshez.

További hírek: 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések