A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Norvég kikötőben helyeztek karanténba egy német luxuhajót a koronavírus miatt

A luxushajó fedélzetén lehetséges, hogy két utas is koronavírussal fertőződött meg, vizsgálatuk eredményéig biztonsági okokból a hajón lévő utasok nem szállhatnak le.

A norvégiai Haugesund kikötőben horgonyzott le hétfőn délután 5 órákkor az Aida Aura nevű luxushajó, amelynek fedélzetén két német utasát is karanténba helyeztek saját kabinjukba. Mivel kiderült egy héttel ezelőtt találkoztak szintén német ismerősükkel, aki azóta bizonyítottan koronavírussal fertőződött meg, így az ő esetükben is fenn áll a veszély gyanúja – számolt be róla az Origo.

Már elvégezték a két utas tesztjét, melynek eredménye várhatóan jövő héten kedden fog kiderülni. Addig pedig jelenleg az óceánjárón tartózkodó 1200 ember nem hagyhatja el a fedélzetet.

A jelenlegi információk szerint még Németországban 188 koronavírusos beteget regisztráltak, addig Norvégiában csupán 25 betegről tudnak.



További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések