A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dunai hajótragédia: végre szembenézhetnek az áldozatok hozzátartozói a Viking kapitányával

Március 11-én, szerdán nézhetnek a Hableány áldozatai Jirij C. szemébe a Központi Kerületi Bíróságon.

Mint ismert tavaly májusban 28 ember vesztette életét, amikor a Viking Sigyn letarolta a Hableány sétahajóját. Az üggyel kapcsolatban a bíróság Jurij C-t. tartja felelősnek a történtekért, aki azóta is ártatlannak vallja magát. A Ripost információi szerint, A Viking kapitánya öt percen át hagyta figyelmen kívül a műszereket, ami végül a tragédia bekövetkeztéhez vezetett.

Dr. Sógor Zsolt a Hableány tulajdonosát képviselő ügyvéd megszólalt a lapnak a tárgyalással kapcsolatban:

„Személy szerint már alig várom, hogy végre a tárgyalóban találkozzunk. Szeretnék a szemébe nézni annak az embernek, aki azt állítja, nem terheli felelősség ezekért a borzalmakért. Saját fülemmel szeretném hallani a válaszát, közben figyelni az arcát! Bűnös, vagy nem bűnös?"

Kivétel nélkül minden áldozat hozzátartozóját beidézték a szerdai tárgyalásra, azonban a többség nem kívánt jelen lenni, kivéve a Hableány egykori matrózának, Pethő Jánosnak az élettársa és fia érzett elég erőt magában a részvételhez.

„A szerettük gyilkosának a szemébe akarnak nézni, kíváncsiak, hogyan fog elszámolni a történtekkel" – árulta el képviselőjük, dr. Magyar György.

Az elhunyt kapitány lányát nagyon megviselte a gyász és úgy érezi, még mindig olyan erős benne a harag, hogy még nincs felkészülve egy Jurij C.-vel való találkozásra. Édesapja elvesztését a mai napig nem tudta feldolgozni, így a bírósági procedúra nagyon megviselné.

„Az ügyfelem, Orsolya képtelen eljönni, még dúl benne a düh, nem tud a kapitány szemébe nézni. A balesettel kapcsolatban csak arra tud gondolni, hogy jött valaki, aki megölte a mindaddig fiatalos és egészséges apját" – nyilatkozta a kapitány lányát képviselő dr. Gulyás Krisztián ügyvéd.

A lap értesülései szerint a koreai áldozatok hozzátartozóit és érdeküket egy magyar ügyvéd képviseli a szerdai tárgyaláson.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések