A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„A Vígszínház elsősorban nem művészeti vezetést igényel” – Megszólalt a színház egyik igazgatójelöltje

Dúl a harc a Vígszínház igazgatói posztjáért, és nagyon úgy tűnik, a kritikák ellenére ugyan, de Eszenyit látnák szívesen újra az igazgatói székben.

Hatalmas figyelem vetül a Vígszínház igazgatói pályázatára, amin már egyszer kellett bizonyítaniuk a jelölteknek egy bizottság előtt. Az igazgatói posztért versenybe szálló jelöltek programját a fővárosi kulturális bizottság hallgatta meg, és továbbra is Eszenyit látták a legmegfelelőbb igazgatójelöltnek. A meghallgatásra Csányi János mehetett be elsőként, akit egy órán keresztül kérdeztek a zárt ülésen. Őt követte Eszenyi, majd Rudolf Péter – írja a Bors.

„Érdekes volt, hogy más színházak vezetői előtt kellett beszélnem a tervezett programomról" – mesélte a lapnak Csányi.

„Jól ismerem őket személyesen is, többük szakmai konkurenciát je­lent. Ezzel együtt elfogadom a döntésüket. Bent is azt mondtam, hogy a Vígszínház elsősorban nem művészeti vezetést igényel, hanem menedzs­mentet" – mondta el a véleményét az igazgatójelölt.

Az igazgatóválasztást nagyban befolyásolja az a nyílt levél, amelyet korábbi tagok fogalmaztak meg a jelenlegi vezetés, illetve Eszenyi tevékenységének hibáiról.

„A valóság sokkal rosszabb, mint ami a nyílt levélben szerepel. A társulat zilált állapotban van, ezért a következő igazgatónak rendet és nyugalmat kell teremtenie" – reagált az ominózus levélre Csányi, aki azt is elárulta, hogy a pályázatában igyekezett kerülni a személyeskedést.

A levél aláírói között egyébként több neves színész is szerepel: Harkányi Endre, Kovács Patrícia, Kerekes József, és Stohl András is.

"Örömmel csatlakoztam a kollégáimhoz, akik aláírták a levelet" – vallotta be Harkányi Endre.

„Ahogy én sem, úgy senki sem szeretné, hogy minden így folytatódjon tovább a Vígben, ahogy most mennek a dolgok. Úgy éreztem, támogatnom kell ezt a kezdeményezést" – mondta a Kossuth-díjas színész.

A vizsgáló bizottság végül Eszenyit találta jobb jelöltnek, aki hat igent és három nemet kapott, Rudolf Péter négy igent és három nemet, míg Csányi nem kapott szavazatot. A bizottság tagjai március végén hirdetnek végleges eredményt.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések