A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csirkemell sajtos-kukoricapelyhes bundában: kívülről jó ropogós

A sajtos-kukoricabundás csirkemellet tepsiben is megsütheted, akkor nem szívja magát tele olajjal.

A kukoricapehelybe forgatott csirkemell tepsiben is szuperropogósra sül. Még csábítóbb lesz, ha sajtot is keversz a bundába, a parmezán kitűnő választás hozzá. Ha szereted a zöldfűszereket, azzal is dobd fel a különleges panírt. Érdemes a húshoz valamilyen mártogatóst is kínálni. 

Hozzávalók:

70 dkg csirkemell
25 dkg kukoricapehely
15 dkg liszt
5 dkg parmezán
4 db tojás
3 evőkanál olaj
bors

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, törölgesd szárazra, és vágd vékony szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold ki, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Panírozd be, azaz először szórd meg liszttel, majd forgasd felvert tojásba, végül reszelt sajttal összekevert kukoricapehelybe. 

Sorakoztasd a bundázott csirkeszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, és spricceld le olajjal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt, közben forgasd át a szeleteket. Tálalás előtt még petrezselyemmel is megszórhatod a húst. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések