A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Borzalmas tragédia: magyar édesapát ragadott el a lányával együtt egy hatalmas hullám

Azonnal próbáltak segíteni rajta, mégsem találnak vasárnap óta egy magyar turistát a Kanári-szigeteken, aki ötéves kislányával együtt esett a vízbe Guayedra strandjánál. A magyar férfi és a gyermek a helyi lap beszámolója szerint éppen a strand egy sziklás részére mászott fel, amikor egy pillanat alatt elragadták őket a hullámok.

A fürdőzőhelyen lévő emberek közül két helyi fiatal, Nagore Ramos Samper és Raúl Rodríguez Morales habozás nélkül a bajba jutott magyar édesapa és kislánya után ugrottak, hogy kimentsék őket az óceán hullámaiból.

– Fél három vagy négy volt már – idézte fel a laprovincia spanyol nyelvű portálnak Raúl, aki a barátjával és az élettársával ebédelt a tragédia napján, mielőtt strandra indultak fürödni. A fiatal elmondása szerint a magyar férfi két lányával és a párjával érkezett a strandra velük egy időben, ám fél órával később már a sziklán látták a nagyobbik gyermeket az édesapjával.

– Ott történt a szerencsétlenség. Nagy hullámok és sodrás volt, annak ellenére, hogy a víz nyugodtnak tűnt – tette hozzá Raúl Rodríguez.

A két fiatalnak sikerült kimentenie a gyermeket, akinek az arca eddigra már teljesen víz alá került, csak a kezei látszottak ki a vízből, ezért találták meg.

– Kiemeltük a fejét, azonnal hányni kezdett és habzott a szája – elevenítette fel a nehéz perceket Nagore Ramos. A fiatalokat és a gyermeket végül a Kanári-szigetek kormányának Sürgősségi és Biztonsági Csoportjának (GES) helikoptere mentette ki az óceánból.

Az édesapát azonnal elnyelte a víz, azóta sem került elő. Őt egész nap kutatócsoportok próbálják megtalálni hajóval, helikopterrel és búvárok segítségével. A portál szerint a kislány jól érzi magát, jelenleg kórházban van, ahol már a megmentői is meglátogatták őt.

Kerestük a Kanári-szigetek tiszteletbeli magyar konzulját. Szerettük volna megtudni, hogy ott élő magyarokról vagy turistákról van-e szó. A konzulátus válasza eddig nem érkezett meg.

Testvérek tragédiája

2019 októberében egy testvérpár tűnt el Mallorcán, amikor napokig hatalmas vihar tombolt Spanyolországban. Egyikük holtan került elő napokkal az eltűnésük után, míg a másikuk holttestét mostanáig sem találták meg a keresőcsapatok. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések