A hagyományos ételek rajongóit egy tányér ízletes paprikás csirkével bármikor leveheted a lábukról.
Ez a paprikás csirke tejföllel olyan zamatos, hogy az étteremben sem tennének eléd finomabbat. A sok hagymától lesz igazán sűrű a szaftja, így bőven lesz mit tunkolni. Mellből, combból, szárnyból is készítheted, de ha mindent teszel bele, verhetetlen lesz. Galuskával, főtt tésztákkal is tálalhatod.
* 2 fej vöröshagyma
* 1 paradicsom
* 1 paprika
* fél dl tejföl
* 2 kávéskanál pirospaprika
* 2 babérlevél
* majoránna
* só
* bors
Tedd bele a fűszereket, egy csipet majoránnát, sót, borsot, babérlevelet, majd kis lángon, fedő alatt párold puhára a húst bő egy óra alatt. Ha kész, habard be. Tehát tégy a tejfölhöz egy evőkanál lisztet. Amikor csomómentes, állandóan kevergetve öntsd a húshoz. Várj, amíg rottyan egyet-kettőt, és már kész is.
Ez a paprikás csirke tejföllel olyan zamatos, hogy az étteremben sem tennének eléd finomabbat. A sok hagymától lesz igazán sűrű a szaftja, így bőven lesz mit tunkolni. Mellből, combból, szárnyból is készítheted, de ha mindent teszel bele, verhetetlen lesz. Galuskával, főtt tésztákkal is tálalhatod.
Hozzávalók 4 személyre:
* 1 kg csirkehús* 2 fej vöröshagyma
* 1 paradicsom
* 1 paprika
* fél dl tejföl
* 2 kávéskanál pirospaprika
* 2 babérlevél
* majoránna
* só
* bors
Elkészítés:
Az aprított hagymát párold üvegesre kevés olajon egy mélyebb serpenyőben vagy lábosban. Ezután add hozzá a megmosott, tetszés szerint feldarabolt húst, pirítsd meg, majd tégy hozzá két kávéskanál pirospaprikát, és keverd össze. Önts hozzá annyi vizet, hogy mindent ellepjen. Vágd bele a paprikát és a paradicsomot.Tedd bele a fűszereket, egy csipet majoránnát, sót, borsot, babérlevelet, majd kis lángon, fedő alatt párold puhára a húst bő egy óra alatt. Ha kész, habard be. Tehát tégy a tejfölhöz egy evőkanál lisztet. Amikor csomómentes, állandóan kevergetve öntsd a húshoz. Várj, amíg rottyan egyet-kettőt, és már kész is.
0 Megjegyzések