Powered by Jasper Roberts - Blog

Beismerő vallomást tett az 50 embert lemészárló új-zélandi tömeggyilkos

Bevallotta a gyilkosságok elkövetését a christchurchi merénylő.

Borzalmas képsorokat rögzített egy ámokfutó az új-zélandi Christchurch városában, ahol fegyveresek két mecsetben rendeztek mészárlást. A fejkamerával felvett élő közvetítés 17 percen át mutatja az öldöklést, az utolsó jelenet pedig magát a gyilkost lehet látni, ahogy elhajt a helyszínről.

A brutális mészárlás során 50 ember vesztette életét és 39-en megsérültek. A bíróság csütörtökön folytatta az ügy tárgyalását, amikor is a 29 éves Brenton Tarrant, akit a bűncselekmény elkövetésével vádolnak, beismerő vallomást tett – számolt be a 444.hu.

A koronavírus-járványra való tekintettel a meghallgatást zárt körben, vagyis üres tárgyalóteremben tartották, így sem a túlélők, sem pedig az elhunytak rokonai nem hallhatták a gyilkos vallomását.

Később a bíróság sajnálatát fejezte ki az érintetteknek, és bejelentették, hogy az ítélethirdetést elhalasztják a járvány elmúltáig, annak érdekében, hogy azon már részt vehessenek. A következő tárgyalásra ezért júniusban kerül majd sor, hogy a ramadán leteltével akadálytalanul mindenki részt vehessen a túlélők és hozzátartozóik közül.

Brenton Tarrant ellen 50 rendbeli gyilkosság és 39 rendbeli gyilkossági kísérlet miatt indítottak eljárást a christchurchi merénylet után.

0 Megjegyzések