A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ausztrálok lazábban veszik a korlátozásokat

Az ausztrál miniszterelnök, Scott Morrison kijelentette, hogy az ausztrál ligarögbi-bajnokság, a labdarúgó-bajnokság és az ausztrál futball-liga küzdelmei folytatódhatnak.

Miközben az öt nemzet csapataival – köztük négy ausztrállal – zajló Szuper Rögbi (Super Rugby)  küzdelmeit már korábban felfüggesztették, a ligarögbi-bajnokság (NRL), a labdarúgó A-League, és az ausztrál futball-liga (AFL) küzdelmei tovább folytatódnak az országban, igaz, zárt kapuk mögött. Ugyanakkor az is eldőlt a miniszterelnök vasárnapi beszéde után, hogy ha betiltják az államközi utazásokat, akkor az ezeknek a bajnokságoknak is a felfüggesztését jelenti.

„Ezzel nincs vége a sportéletnek Ausztráliában, de ezeknek a sportágaknak a szakszövetségeivel, az érintett államokkal és azok egészségügyi vezetőivel kell szorosan együttműködnünk. Az első az egészség védelme és az emberek biztonsága, és ha ezek érdekében új korlátozó intézkedéseket kell bevezetni, megtesszük, de amíg erre nincs szükség, addig nem fogunk a dolgok elébe menni” – mondta Scott Morrison miniszterelnök a három érintett országos bajnokság jövője kapcsán.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések