Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A vörösboros marhapörkölt jól bevált receptje - Bográcsban lesz igazán finom

Étteremben sem kapsz ennél a vörösboros marhapörköltnél finomabbat!

A vörösboros bográcsos marhapörkölt igazi nyári klasszikus. Kerti partikon, családi összejöveteleken különösen praktikus, hiszen nagyon kiadós. A bográcsozás csapatjáték, így bátran vond be a vendégeket is a főzőcskézésbe.

Tálaláskor kínálhatod a  vörösboros marhapörköltet főtt krumplival, galuskával vagy friss házi kenyérrel. Ne feledkezz meg a savanyúságról se!

Hozzávalók:

* 3 kg marhalábszár
* 1 kg vöröshagyma
* 15 dkg zsír
* 4 gerezd fokhagyma
* 3 paradicsom
* 3 paprika
* 5 dl száraz vörösbor
* 5 dkg pirospaprika
* 3 babérlevél
* só
* bors

Elkészítés:

Készíts elő mindent, amire a bográcsozás során szükséged lesz. A húst alaposan mosd meg, tisztítsd meg a hártyáktól és az inaktól, majd kockázd fel. A hagymát aprítsd fel, a zöldségeket vágd fel tetszés szerint. Rakj közepes tüzet, és várd meg, amíg jó erős lesz a parázs. Állítsd fel a bográcsot, és tedd bele a zsírt. Ha felolvad, dobd bele a hagymát, pirítsd meg, és rakd rá a húst. Addig párold, amíg a marha kifehéredik, és levet enged. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a paradicsomot és a paprikát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje a húst.

Bográcsozás közben végig figyelj arra, hogy a láng ne érjen hozzá az edény aljához és oldalához, különben a pörkölt odaég. Közben többször rázogasd meg a bográcsot. A húst időnként kóstold meg, ha szükséges, rakj még hozzá fűszert, és pótold a vizet. Körülbelül két és fél óra alatt puhul meg, ha öregebb a marha, akkor ennél is több időt kell a bográcsozásra szánni. Mielőtt levennéd a pörköltet a tűzről, öntsd hozzá a bort, és főzd a pörköltet még néhány percig.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések