A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legfinomabb házi tonhalkrém: ebben nincs ízfokozó és tartósító

Ha van otthon tonhalkonzerved, isteni krémet dobhatsz össze belőle, ami kenyérre ugyanolyan jó, mint mártogatósként zöldségekkel, sós rágcsákkal.

Az olajban tartósított tonhal fűszeres, ízletes, és tökéletes szendvicskrémet készíthetsz belőle. Jól jön, ha könnyű és gyors vacsorára vágyik a család. Vaj helyett majonézzel, tejföllel is krémesebbé, lágyabbá teheted, sajttal pedig még jobb. Fogyaszd sok-sok zöldséggel!

Hozzávalók:

* 20 dkg tonhalkonzerv
* 5 dkg sajtkrém
* 2 evőkanál tejföl
* 1 evőkanál majonéz
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 teáskanál citromlé
* só
* bors
* zöldfűszerek

Elkészítés:

A tonhalakat csepegtesd le, majd rakd egy aprítógépbe. Tedd hozzá a sajtkrémet, a tejfölt, a majonézt, a fokhagymát, majd a citromlevet. Dolgozd egyneművé egy-két perc alatt, majd ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerrel. Utóbbi lehet petrezselyem, bazsalikom vagy akár snidling is. Gép híján nyomkodd össze villával a tonhalat, majd utána dolgozd hozzá a többi hozzávalót. Érdemes egy-két órára hideg helyen pihentetni, hogy az ízek összeérjenek. Dobozban, hűtőben több napig eláll.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések