A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„A határra egészséges katonákat kell küldeni” – Koronavírus-helyzet a magyar hadseregben

A Magyar Honvédségnek (MH) a koronavírus okozta különleges helyzetből adódó tennivalók mellett el kell látnia a hagyományos feladatait: biztosítani Magyarország függetlenségét, területi integritását, szavatolni a magyar emberek biztonságát – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben, miután a helyi Kossuth laktanyában tájékozódott az ott állomásozó alakulatok felkészültségéről.

Németh Szilárd a legfontosabb tennivalónak a légtérvédelmet jelölte meg, hogy adott esetben a Gripenek tudják teljesíteni a szolgálatot. A„koronavírusos helyzetben” elsődleges feladat a Gripen-pilóták egészségének megőrzése, ennek érdekében három váltásban, térben is időben teljesen elszigetelten állnak a katonák rendelkezésre a feladatok ellátására - jelezte az államtitkár.

Hozzátette: az 5. számú Bocskai István Lövészdandárnak és a 21. Bornemissza Gergely felderítő ezrednek otthont adó debreceni laktanyában pedig „a szárazföldi műveleteket” végzik, és onnan vezénylik a határvédelemre is a katonákat. „A határra egészséges katonákat kell küldeni, akik képesek megvédeni a magyar határt, a magyar embereket, ha úgy tetszik, egész Európát” – mondta Németh Szilárd megjegyezve: ennek érdekében megtették a szükséges intézkedéseket.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések