A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

További harmincnégy utast fertőzött meg a koronavírus a Diamond Princess fedélzetén

Kiderült, miért betegedhetnek meg egyre többen a karanténba helyezett japán óceánjáró hajó fedélzetén.

A Tokiótól délre fekvő jokohamai kikötőnél horgonyzott le a Diamond Princess óceánjáró, fedélzetén 56 országból származó 3700 emberrel, akik közül hárman magyarok. A hajónak két hétig karanténban kell vesztegelnie, mert koronavírussal fertőzöttek is utaznak rajta.

A japán partoknál karanténba helyezett Diamond Princess luxus üdülőhajó fedélzetén újabb 34 utas fertőződött meg koronavírussal. Ezzel összesen 175-re nőtt a hajón utazó betegek száma, akik közül négyen súlyos állapotban vannak. A fertőzötteket a Kaganava kórházába szállítják át – számolt be az Infostart oldala az MTI híre alapján.

Kiderült, hogy a hajó utasainak nagyjából 80 százalékát hatvan évnél idősebb utasok teszik ki, márpedig a koronavírus az idősebb embereket és legyengült szervezetet támadja meg leginkább. Úgy tudni, megközelítőleg 215 utas nyolcvan évnél idősebb, 11-en pedig már 90 évesek is elmúltak. Őket különösen megviseli, hogy nem hagyhatják el a kabinjaikat, így stresszes állapotba kerültek.

A betegség a hajó fedélzetére egy kínai állampolgárságú utas által került fel, aki megfertőződött a COVID-19 újfajta koronavírussal, de korábban Hongkongban már leszállt az óceánjáróról.

A karantént várhatóan február 19-én oldják fel, miután lejár a meghatározott, kéthetes időszak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések