Hirdessen itt

„Mindannyiunkban létezik mindenféle dolog” – Kriminológus elemezte a tatabányai családirtó tettét

M. Ferenc szörnyű kegyetlenséggel végzett két kisfiával, majd miután felesége rátalált a holttestekre, a férfi öngyilkos lett. Most az ATV Start című műsorában egy kriminológus elemezte a történteket.

Az elmúlt hét pénteken az egész országot megrázta a szörnyű tragédia, ami Tatabányán történt. Az apa meggyilkolta a gyermekeit, majd amikor afelesége hazatért, őt is meg akarta támadni, de a nő kimenekült a házból, egyenesen a szomszédokhoz, akik tárcsázták a rendőröket. A férfi ez idő alatt bement a fürdőszobába, ahol elvágta a torkát.

A gyilkosság hatalmas megdöbbenést váltott ki az emberekből, ugyanis közvetlen környezete családcentrikus, gyerekszerető embernek tartotta M. Ferencet.

„Mindannyiunkban létezik mindenféle dolog” – bocsátkozott részletes fejtegetésbe a kriminológus, aki szerint nincs olyan, hogy „valaki gyilkosnak születik”. Németh Zsolt szerint kiterjesztett öngyilkosságról sem beszélhetünk a tatabányai családirtás esetében.

A szakember vélekedése szerint előfordulhat, hogy valaki viselkedésében nem vehető észre a szörnyűség, ami aztán ehhez hasonló tragédiához vezethet. A kriminológus hozzátette: megvannak a megfelelő helyek arra, ha valaki segítséget szeretne kérni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések