A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Takarodjatok az országból!” – a momentumos polgármestert nem zavarja az arabverő jobbikos képviselő

Érdekes világnézete van Déri Tibornak, Újpest momentumos polgármesterének. Antifasiszta közleményt osztogat a Facebookon, közben a jobbikos kollégáját erőszakos bűncselekmény miatt ítélték el.

Azt írják az ellenzéki városvezetők, hogy

antifasiszta elkötelezettségükből fakadóan kötelességük felszólalniuk azok ellen, akik gyűlölködésre és kirekesztésre buzdítanak.

Az újpesti „felszabadító” szivárványszövetségesek egyik plakátarcát, a jobbikos Szabó Balázs önkormányzati képviselőt rasszista bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönre ítélték.

A momentumos polgi, Déri Tibor lapít, Karácsony Gergely, Budapest fura ura pedig bagatellizál. Szerintük nincs itt semmi látnivaló. Működik a klasszikus kettős mérce. Védik, rejtegetik és mosdatják az elítéltet (ha már megtisztulás…), mert az az ő kutyájuk kölyke. Már a Jobbik is a balliberális brancs tagja, egy akolból valók. Megy tehát a kussolás és a tussolás.

Mint ismert, a II. és III. Kerületi Bíróság első fokon rasszista bűncselekmény miatt két év, végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetést osztott ki Szabó „városatyának” és két társának. A lila kömény legények Budapestre látogató tunéziai turistákat vertek össze. A jobbikos politikus és bűntársai a vád szerint sörösüveggel és kavicsokkal dobálták meg, majd megverték a szabadságukat Magyarországon töltő tunéziai fiatalokat, akiket először – több társukkal együtt – körbeálltak és rugdostak, majd szidalmazni kezdtek azzal a felszólítással, hogy

„takarodjanak az országból”.

Szabóék ellen eredetileg garázdaság miatt indult eljárás, majd az ügyész gyűlölet-bűncselekményre módosította a vádat, végül három rendbeli közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt született a fent említett elsőfokú ítélet. A felfüggesztett börtön. A kerületi ügyészség viszont végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás miatt fellebbezést jelentett be, így az ügy másodfokon folytatódik.

A közismerten radikális Szabónak amúgy nem ez az első ügye. 2008-ban egyszer már pénzbüntetésre ítélték, miután egy tüntetésen csoportosan elkövetett garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek találták. A jobbikos politikus és több társa ellen emellett még a Fidelitas aktivistáinak 2018. áprilisi, XI. kerületi megverése miatt is eljárás van folyamatban.

Az elítélt nehézfiú Újpest 10. számú egyéni választókörzeti összellenzéki jelöltje volt a Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, LMP, Jobbik, UPK Újpestiek Közössége összefogás színeiben, az október 13-i voksoláson képviselővé is választották. Jelenleg alelnöke a Közművelődési és Oktatási Bizottságnak, illetve tagként ül a Pénzügyi és Költségvetési, a Népjóléti és Lakásügyi, a Gazdasági és Tulajdonosi, valamint a Közbiztonsági (!!!) Bizottságban is.

A megfelelő ember a megfelelő helyen. Ugye, Déri, ugye, Karácsony?

Mit szól ehhez a DK-s Bősz Anett, vagy a Sermer Ádám, aki rendkívüli sajtótájékoztatón 29-szer mondta ki Bede Zsolt nevét?

Déri Tibor momentumos polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester szerint persze nincs is semmi látnivaló. Érdekesek ezek a balliberók, hamar befogják az orrukat, ha az újdonsült szövetséges körül bűzlik valami. Márpedig az újpesti Jobbiknál bűzlik, és nem kicsit.


Forrás: Nullker.blogstar.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések