A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szörnyű tragédia: nem húzta be eléggé a kéziféket egy salgótarjáni férfi, az elszabadult kocsi halálra gázolta az édesanyját

Nem húzta be eléggé autója kézifékjét egy salgótarjáni férfi, a jármű pedig halálra gázolta az édesanyját. A férfit közúti baleset gondatlan okozásával vádolta meg a Balassagyarmati Járási Ügyészség – írja a 24.hu a közleményük alapján.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közleményéből kiderül, hogy a végzetes baleset tavaly ősszel történt. A férfi a háza udvaráról akart kihajtani a ház előtti úttestre. A kapubeálló merőlegesen torkollik a közútba, egy kifelé nyíló kétszárnyú kapu választja el tőle. Egy nagy lejtőn keresztül lehet csak ki- vagy bejutni az udvarba. Leírják, hogy az úttesthez képest három méterrel magasabban van.

A férfi először kiállt a garázsból, majd a kocsit megállította úgy, hogy annak az eleje a kapu felé nézett. A kéziféket egy kattanásnyi magasságban húzta fel, aztán kiszállt, hogy kinyissa a kaput. Eközben az autó motorja járt.

Nagyon fújt a szél, ezért a férfi édesanyja kijött az udvarra és tartotta a kapu egyik szárnyát. Ekkor a lejtős bejárón elindult az autó – amelynek a kéziféke nem volt eléggé behúzva –, felgyorsult, majd a kapunál a nő lába hátsó részének ütközött, amitől az asszony ráesett az autó motorházának tetejére. A kocsi gurult tovább az úttest felé a motorháztetőn az asszonnyal, majd összeütközött egy utánfutót vontató kocsival, ami éppen akkor hajtott el a ház előtt.

Az asszony az ütközés után az úttestre zuhant, s olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A nyomozás során megállapították, hogy a kézifék nem volt megfelelően behúzva ahhoz, hogy megtartsa a kocsit a lejtőn. A KRESZ szerint járművet őrizetlenül hagyni abban az esetben szabad, ha a vezető gondoskodott arról, hogy a jármű önmagától ne indulhasson el.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a férfi ellen, amelyben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, közúti járművezetéstől eltiltást, illetve a nyomozás során keletkezett bűnügyi költség megfizetését indítványozza.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések