A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hideg szelek és fagyos hullámok: 15 ember kísérli meg a Balaton-átúszást

A hétvégén 15-en ússzák majd át a Balatont.

Február van még, és hideg szelek fújnak, de vannak, akiket ez nem ijeszthet meg. Az úszás szerelmesei és a hideget jól bírok napja jön, ugyanis a hétvégén megrendezésre kerül az első nyilvános téli Balaton-átúszás. Feltéve, hogy a tó hőmérséklete eléri az 5 fokot. Arról, hogy valóban megrendezésre kerül-e most az átúszás, ma hoznak döntést, előfordulhat az is, hogy későbbi időpontra tolódik- írja a likeBalaton.

Tavaly márciusban Zimány András úszta át a Balatont, ő az esemény főszervezője, 2020-ban már 15-en próbálják meg teljesíteni a távot. Minden résztvevő felkészült téli úszó, és szigorú ellenőrzés mellet, valamint hajókísérettel úszhatnak. A Tihany és Szántód közti 1200 méteres távot heten teszik meg egyénien, a többi úszó pedig váltócsapatban.

„Hideg zuhannyal, hideg vízi mártózásokkal és úszásokkal készültünk. Február 16-án pedig tartottunk egy közös gyakorlást a Velencei-tavon, ahol 4 fokos víz fogadott bennünket” – számolt be a portálnak a felkészülésről Zimány András

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések