A méz és a mustár klasszikus pác, együtt nagyon pikánssá teszik az egyszerű csirkemellet.
Ha mézes-mustáros keverékben pácolod a csirkemellet, cseppet sem lesz unalmas. Attól sem kell tartanod, hogy a hús kiszárad a sütőben. Érdemes legalább kétféle mustárt használni, a dijoni és a magos is kitűnő választás, igazán zamatossá válik tőlük a csirke. A fogás nagy előnye, hogy egy óra alatt elkészül, ám érdemes a sütés előtti napon a pácba tenni.
Hozzávalók:
1 kg csirke
4 evőkanál méz
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál mustár
1 evőkanál magos mustár
3 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A csirkemelleket öblítsd le, törölgesd szárazra, és sózd be. Keverd össze a mézet, a kétféle mustárt, az olajat, a zúzott fokhagymát és a borsot, majd kend be vele a húst. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, de hosszabb ideig is pácolhatod.
A csirkemelleket pakold egymás mellé egy vajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, és öntsd le a maradék páclével. Fóliázd le, és tedd az előmelegített sütőbe, majd süsd 180 fokon 35 percig. Ha már puha, vedd le a fóliát, és pirítsd még 15 percig. Közben forgasd át a csirkemelleket, hogy egyformán piruljanak.
További hírek:
- Letartóztatta a nevelőnőjét bántalmazó fiatalt a bíróság
- Férfi röplabda NB I - Hollósy László lett a címvédő Kazincbarcika vezetőedzője
- Bemutatóval ünnepli húszéves jubileumát a Bartók Táncszínház
- Több mint 2020 önkéntes szereplő jelentkezett a Passió 2020 című produkcióra
- Koronavírus - WHO-főigazgató: "döntő ponthoz" érkezett a járvány terjedése
0 Megjegyzések