Varázsold különlegessé az egyszerű sült krumplit! Ropogós hagymával tálalva fenséges köret.
Tökéletes húsok mellé különleges krumpli illik. A tepsiben is ropogósra sül, hagymakarikával megbolondítva pedig igazán extra. Az egyszerűen elkészíthető fogás fűszerezve még csábítóbb. Miközben a krumpli megsül, a hagymakarikákat is kényelmesen elkészíted. Tejföllel meglocsolva önálló fogás is lehet.
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg krumpli
2 db vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál liszt
só
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, papírtörlővel itasd le róla a nedvességet, és vágd egyforma nagyságú szeletekre. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, fűszerezd sóval, borssal, és tedd forró sütőbe. Süsd meg 200 fokon körülbelül 40 perc alatt, 10-15 percenként forgasd át. Akkor jó, ha belül puha, kívül kéreg sül rá.
Közben a hagymát pucold meg, és vágd karikára. Forgasd meg lisztben, majd forró olajban süsd ropogósra. Szedd papírtörlőre, csepegtesd le, majd a krumplival együtt kínáld.
További hírek:
- Szaftos mézes-mustáros csirkemell a sütőből: szétomlik a szádban a hús
- Letartóztatta a nevelőnőjét bántalmazó fiatalt a bíróság
- Férfi röplabda NB I - Hollósy László lett a címvédő Kazincbarcika vezetőedzője
- Bemutatóval ünnepli húszéves jubileumát a Bartók Táncszínház
- Több mint 2020 önkéntes szereplő jelentkezett a Passió 2020 című produkcióra
0 Megjegyzések