A vasárnapi ebédek egyik nagy kedvence a natúr szelet, ami karajból sem lesz rágós, és szaftos marad. Ráadásul a gombás, paradicsomos szósz fenségessé emeli.
A karaj a sertés egyik legsoványabb része, ennek ellenére isteni szaftos ételeket készíthetsz belőle. A paradicsomos, gombás szósz jól illik a natúr szelethez. Nagy előnye, hogy nem kell vele az egész délelőttöt a konyhában töltened. A spagetti pedig remek kísérője lehet. Amíg a tészta megfő, a hús is nagyjából megsül.
Hozzávalók:
70 dkg karaj
40 dkg gomba
15 dkg sűrített paradicsomkonzerv
3 evőkanál olaj
1 dl bor
5 dkg liszt
1 db vöröshagyma
só
bors
A KÖRETHEZ
25 dkg spagettisó
Elkészítés:
A húst öblítsd le, törölgesd le róla a nedvességet. Vágd körülbelül egy centi vastag szeletekre, kicsit klopfold ki, sózd, borsozd, és forgasd meg lisztben. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és közepes lángon süsd a húsokat oldalankét hét-hét percig. Ha esetleg elfogy a zsiradék a hús alól, akkor feltétlenül pótold. Akkor van kész, ha kívül aranybarna, belül puha.
A gombát pucold meg, és vágd kis darabokra, a meghámozott vöröshagymát is aprítsd fel. A visszamaradt zsiradékban dinszteld meg a vöröshagymát, tedd hozzá a gombát, párold öt percig, majd szórd meg pirospaprikával. Öntsd hozzá a sűrített paradicsomot, adj hozzá kevés vizet, és ízesítsd sóval, borssal. Főzd addig, amíg a gomba meg nem puhul.
A spagettit dobd lobogó vízbe, szórj hozzá sót, és főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A húszeletekkel és a gombás, paradicsomos szósszal kínáld.
0 Megjegyzések