A sajtkrémmel töltött, rántott csirkemellet olajban és sütőben is elkészítheted, a végeredménnyel mindenképp elégedett leszel.
A csirkemellet minden formájában nagyon szeretjük: töltve, göngyölve, zöldségekkel, gyümölccsel, baconnel is kitűnő. Sőt, fűszeres sajtkrémmel is feldobhatod, nagyon ízletes lesz. Mindenképp minőségi sajtkrémet használj, és keverj hozzá valamilyen zöldfűszert, csodás ízt ad az ételnek.
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
20 dkg krémsajt
12 dkg liszt
12 dkg zsemlemorzsa
3 db tojás
2 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagyma
zöldfűszerek
só
bors
Elkészítés:
A sajtkrémet keverd össze tejföllel, zúzott fokhagymával, zöldfűszerrel. A csirkemellet mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, és vágd vékony szeletekre. Sózd, borsozd, kanalazz a húsra tölteléket, majd tekerd fel, és tűzd meg fogvájóval.
Panírozd be a csirkemellet a megszokott módon, előbb forgasd a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Egy lábosban forrósíts olajat, majd rakd bele a panírozott szeleteket. Amikor a bunda mindenhol aranybarna, vedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn. Ha kerülnéd a sok olajat, tepsiben is megsütheted. Ebben az esetben 180 fokon körülbelül 30 perc alatt pirul meg a bunda, és puhul meg a hús.
További cikkek:
- Megnehezítik a fogyást, lassítják az anyagcserét: 5 diétásnak hitt étel, ami valójában hizlal
- Itt a bíróság döntése: legálissá válhat az eutanázia
- Németország legnépesebb tartományában terjedésnek indult a koronavírus-járvány
- Koronavírus: a helyettes egészségügyi miniszter is megfertőződött Iránban
- Rendkívüli sajtótájékoztató a koronavírusról: 18 személy van karanténban a Szent László kórházban, mindenki jól van
0 Megjegyzések