A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rossz hír – Kiderült, hogy nem csak cseppfertőzéssel terjed az új koronavírus

Kiderült, hogy nem csak cseppfertőzéssel, hanem az emésztőrendszeren keresztül is terjed az új koronavírus.

A vuhani egyetem Zsenminpi kórháza és a vuhani virológiai intézet szakértői több beteg székletmintájának és végbélnyílásának vizsgálatát követően jutottak erre a következtetésre. Sok koronavírussal fertőzött páciens ugyanis csak hasmenésre panaszkodott, és nem mutatott a vírusfertőzéssel járó klasszikus tüneteket, mint amilyen a láz is. Ez pedig annak a jele lehet, hogy a vírus széklettel, illetve szájon át került a beteg szervezetébe – írja az MTI alapján az Index.hu.

A védekezés egyik legjobb módja a tömeg kerülése mellett a személyi higiénia fokozott megtartása, a gyakori, és alapos kézmosás. Kína egyes részein azonban gyakoriak a nyilvános, guggolós vécék, ahol a fertőződés veszélye fokozott.

Közben a kínai hadsereg közölte: 1400 egészségügyi szakértőt küld a koronavírussal megfertőződött betegeknek újonnan épített vuhani kórházba, segítségképpen. A kínai központi bank pedig közölte: 1200 milliárd jüant (csaknem 52600 milliárd forintot) különítenek el a koronavírus negatív, gazdasági hatásainak enyhítésére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések