Hús nélkül is készíthetsz ízletes fasírtgolyókat: a vörös lencse tökéletes alap lehet.
A vörös lencse fantasztikus diétás alapanyag, rengeteg módon felhasználhatod, és számos előnyös tulajdonsága miatt is érdemes beiktatni az étrendedbe. Kiváló fehérjeforrás, ráadásul magas a rosttartalma is. Sokkal gyorsabban megfő, mint a hagyományos lencse, 15 perc elég, hogy megpuhuljon. A fasírt isteni belőle, és a fűszerezést sem kell túlbonyolítani.
Hozzávalók:
2 bögre vörös lencse
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
1 evőkanál sűrített paradicsom
só
bors
kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
A vörös lencsét mosd át, majd áztasd be két-három órára, és szűrd le. Főzd puhára 15 perc alatt. Tedd egy aprítógépbe, add hozzá a sűrített paradicsomot, a kétféle hagymát, a zöldfűszereket, a sót és a borsot. Dolgozd össze a géppel, akkor jó, ha a massza egynemű, majd formázz belőle vizes kézzel kisebb gombócokat.
A kókuszzsírt olvaszd fel egy serpenyőben, majd süsd meg benne a fasírtgolyókat szép pirosra. Közben forgasd át, hogy egyenletesen süljenek. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
További hírek:
- Könnyebb megfázni, ha hideg a lábunk
- Balesetben meghalt egy ember az 57-es úton Birjánnál
- Palkovics: az év második felére készül el a magyar zöldkötvény konstrukciója
- Amerikai előválasztás - Közvélemény-kutatás: egyre többen gondolják, hogy Sanders legyőzheti Trumpot
- Bankmonitor.hu: márciustól drágulnak a változó kamatú lakáshitelek
0 Megjegyzések