Ropogós, fűszeres vegán fasírtgolyók: nem csak finom, de egészséges is

Hús nélkül is készíthetsz ízletes fasírtgolyókat: a vörös lencse tökéletes alap lehet.

A vörös lencse fantasztikus diétás alapanyag, rengeteg módon felhasználhatod, és számos előnyös tulajdonsága miatt is érdemes beiktatni az étrendedbe. Kiváló fehérjeforrás, ráadásul magas a rosttartalma is. Sokkal gyorsabban megfő, mint a hagyományos lencse, 15 perc elég, hogy megpuhuljon. A fasírt isteni belőle, és a fűszerezést sem kell túlbonyolítani. 

Hozzávalók:

2 bögre vörös lencse
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
1 evőkanál sűrített paradicsom
bors
kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:

A vörös lencsét mosd át, majd áztasd be két-három órára, és szűrd le. Főzd puhára 15 perc alatt. Tedd egy aprítógépbe, add hozzá a sűrített paradicsomot, a kétféle hagymát, a zöldfűszereket, a sót és a borsot. Dolgozd össze a géppel, akkor jó, ha a massza egynemű, majd formázz belőle vizes kézzel kisebb gombócokat.

A kókuszzsírt olvaszd fel egy serpenyőben, majd süsd meg benne a fasírtgolyókat szép pirosra. Közben forgasd át, hogy egyenletesen süljenek. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések