Önkormányzati dolgozónak adta ki magát, idős nőt fosztott ki

2020. január 7-én reggel bejelentés érkezett a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Tompai Rendőrőrsére, mert egy ismeretlen bement a 79 éves sértett portájára, ahol önkormányzati dolgozónak adta ki magát, a házba is bejutott, ahonnan az idős nő figyelmét elterelve készpénzt tulajdonított el.

A nyomozók a bejelentést követően néhány órán belül elfogták a kifosztás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helybélit, aki először tagadta a bűncselekmény elkövetését, ám később beismerő vallomást tett.

A csalók sok esetben adománygyűjtésre hivatkozva, vagy magukat közüzemi munkatársnak, önkormányzati dolgozónak kiadva, a háztulajdonosok jóhiszeműségét kihasználva jutnak be áldozataik ingatlanába, ahol a sértett figyelmét elterelve kutatják fel a pénzt, értékeket.

A rendőrség kéri, hogy az áldozattá válás megelőzése érdekében fogadják meg tanácsait:

– Idegeneknek ne nyisson ajtót, ne engedje be őket még a ház portájára sem!
– A kaput napközben is tartsa zárva, hogy illetéktelen személy ne léphessen be még az udvarra sem! A nyílászárókat is gondosan zárja! Ha elmegy otthonról, mindig ellenőrizze, hogy az ablakok csukott állapotban vannak-e!
– Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt!
– Telefonon, a szolgáltatón keresztül ellenőrizze a látogató hitelességét!
– Ismeretlen, magát önkormányzati dolgozónak, vagy a családsegítő munkatársának kiadó személyt ne engedjen be a házba! Szükség esetén – a személy beazonosítása érdekében – kérje hozzátartozója segítségét, vagy hívja fel a települési önkormányzat illetékesét vagy a körzeti megbízottat!
– Amennyiben felmerül Önben, hogy csalóval van dolga, azonnal értesítse a rendőrséget az ismert segélyhívó számok valamelyikén!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések