A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, pirított, hagymás sertésmáj: serpenyőben és sütőben is elkészítheted

A sertésmáj is fantasztikusan puha lesz, ha bevetsz egy-két trükköt.

A belsőségek is nagyon ízletesen elkészíthetőek, mégsem fogyasztunk belőlük sokat. A sertésmájban rengeteg a vas, de nem csak emiatt érdemes időről időre betervezni a menübe. Ha sütés előtt beáztatod fokhagymás tejbe, még puhábbá és ízletesebbé válik. Szórj hozzá kevés pirospaprikát, akkor a színe is szebb lesz. 

Hozzávalók:

70 dkg sertésmáj
2 fej vöröshagyma
2.5 dl tej
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
bors
majoranna

Elkészítés:

A sertésmájat tisztítsd meg a hártyáktól, az erektől, és vágd fel kisebb darabokra. Alaposan mosd meg, majd itasd fel róla papírtörlővel a nedvességet. Áztasd annyi fokhagymás tejbe, amennyi ellepi, és pihentesd benne legalább két-három órát.

A vöröshagymát pucold meg, vágd karikákra, majd kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a májat, és süsd addig, amíg kifehéredik. Fűszerezd borssal és majoránnával, pirospaprikával, és önts hozzá kevés vizet. Párold addig, amíg megpuhul. Ha a belseje is homogén, nem piros, húzd le a tűzről, és csak tálalás előtt sózd meg. 

Amennyiben sütőbe tennéd, egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a májat. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések