A sertésmáj is fantasztikusan puha lesz, ha bevetsz egy-két trükköt.
A belsőségek is nagyon ízletesen elkészíthetőek, mégsem fogyasztunk belőlük sokat. A sertésmájban rengeteg a vas, de nem csak emiatt érdemes időről időre betervezni a menübe. Ha sütés előtt beáztatod fokhagymás tejbe, még puhábbá és ízletesebbé válik. Szórj hozzá kevés pirospaprikát, akkor a színe is szebb lesz.
Hozzávalók:
70 dkg sertésmáj
2 fej vöröshagyma
2.5 dl tej
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
majoranna
Elkészítés:
A sertésmájat tisztítsd meg a hártyáktól, az erektől, és vágd fel kisebb darabokra. Alaposan mosd meg, majd itasd fel róla papírtörlővel a nedvességet. Áztasd annyi fokhagymás tejbe, amennyi ellepi, és pihentesd benne legalább két-három órát.
A vöröshagymát pucold meg, vágd karikákra, majd kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a májat, és süsd addig, amíg kifehéredik. Fűszerezd borssal és majoránnával, pirospaprikával, és önts hozzá kevés vizet. Párold addig, amíg megpuhul. Ha a belseje is homogén, nem piros, húzd le a tűzről, és csak tálalás előtt sózd meg.
Amennyiben sütőbe tennéd, egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a májat. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt.
0 Megjegyzések