A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyolc év után új taxisrendeletet hozhatnak

Újra nekifut a fővárosi önkormányzat a taxisoknak, mert úgy látják, hogy hiába készült 2012-ben rendelet, nem csökkent a "hiénák" száma.

A költségvetés elfogadása után valószínűleg a tarifákhoz is hozzányúlnak, illetve napirendre vehetik a taxiállomány kizöldítését is. Ezt megelőzően azonban a budapesti vezetés leül a szolgáltatókkal, hogy egyeztessék elképzeléseiket - nyilatkozta korábban Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes.

Tamás Miklós, a City Taxi elnöke elmondta, a sajtóból értesültek arról, hogy ismét napirendre kerülhet a fővárosi taxirendelet. Hozzátette, mind a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarától (BKIK), mind pedig az Országos Taxis Szövetségtől (OTSZ) segítséget kértek: járjanak közben, hogy a budapesti vezetés terveinek megvitatásába a fuvarszervező cégeket is vonják be, ám ez idáig a City Taxihoz nem érkezett megkeresés az ügyben. Ugyanerről tájékoztatta a lapot a Bolt részéről Láng László menedzser.

Az érvényben levő taxirendelet szerint Budapesten tíz minősített taxitársaság működik.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések