A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nutellás lávasüti liszt nélkül: a belseje finom folyós

Fokozd az élvezetet, már az egyszerű lávasüti is mennyei, hát még, ha Nutellával is megbolondítod.

Ha csokifüggő vagy, akkor a lávasütiért is odaleszel. Szinte minden jónevű étteremben kérheted, de el sem hiszed, hogy otthon is milyen könnyen elkészítheted. A külseje ropogós, a belsejéből pedig kifolyik a csoki, ha elkezded kanalazni. Ha gluténmentes diétán vagy, ezt a változatot akkor is megeheted, mert még liszt sem kell bele. A Nutellától viszont még ellenállhatatlanabb. Forrón, tejszínhabbal vagy vaníliás fagyival tálald. 

Hozzávalók:

10 dkg étcsoki
10 dkg vaj
4 db tojássárga
2 db tojás
3 evőkanál cukor
2 teáskanál kakaó
4 teáskanál Nutella

Elkészítés:

Rakd egy tálba a tojássárgákat és a cukrot, majd keverd addig, amíg szinte kifehéredik. A vajat és a Nutellát olvaszd össze, add hozzá a kakaóport, és forgasd hozzá a tojásos keveréket, majd dolgozd simára a masszát. A végén rakd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. 

Négy tűzálló tálkát vagy szufléformát kenj ki kevés vajjal, és csorgass bele a masszából, majd tegyél bele egy-egy teáskanál Nutellát. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg 12 perc alatt. Akkor jó, ha a belseje kicsit folyik. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések