A krumplis, kolbászos egytál igazán tartalmas ebéd! Ráadásul a munka nagy részét a sütőre bízhatod.
A krumpli, a kolbász és a hagyma a magyar konyha nélkülözhetetlen hozzávalói, külön-külön is nagy kedvencek, hát még együtt! Ebédre és vacsorára is kiváló ötlet, ráadásul ezzel a férfi vendégeidnek is kedvezel. Fantasztikus, ahogy a kolbász zsírja és a fűszerek sülés közben átjárják a krumplit. A legjobb mellé a savanyú káposzta.
Hozzávalók:
50 dkg sütni való kolbász
50 dkg krumpli
2 db vöröshagyma
1 db paprika
2 ág kakukkfű
só
bors
1 evőkanál sertészsír a kenéshez
Elkészítés:
A krumpli héját alaposan dörzsöld meg, majd rakd zsiradékkal kikent tűzálló edénybe. A kisebb kolbászokat szurkáld meg több helyen, és pakold a krumpli mellé a feldarabolt paprikával és a hagymával együtt. Ízesítsd sóval, borssal, de azt vedd figyelembe, hogy a kolbász is fűszeres. Szórd rá a kakukkfüvet, és önts a kolbász alá kevés vizet. Fedd le, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Sütés közben fordítsd át a kolbászt és a krumplit, hogy mindenhol szépen megsüljenek. Amikor minden puha, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések