A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Véletlenül kiszivárogtak az igazi adatok? Valójában ennyi halálos áldozata lehet a koronavírusnak

Kína egyik legnagyobb technológiai cége jóval több halálos áldozatot közölt a koronavírus kapcsán.

A Tencent Holdings Limited, Kína második legnagyobb vállalata véletlenül kiszivárogtathatta a koronavírus halálos áldozatainak „valódi” adatait, ami szerint több mint 24 ezer ember vesztette már életét, ez pedig jóval magasabb, mint a hivatalosan bejelentett szám. A kínai kormány által közölt hivatalos információk szerint eddig 500 fő halt meg a koronavírus miatt - számolt be róla a Daily Mail oldala.

A cég által közölt szombati adatok azt állították, hogy 154 023 koronavírussal fertőzött személy van, ezzel szemben a hivatalos adatok szerint 24 ezer fertőzöttet tartanak nyilván.

A fertőzésgyanús esetek és a gyógyult páciensek számánál is voltak eltérések. A Tencent 79 808 fertőzésgyanús esetet jelentett be, ami a hivatalos szám négyszerese. Továbbá a 300 gyógyult betegnél kevesebb, 269 emberről számoltak be.

Miután az emberek észrevették a Tencent által közölt jóval nagyobb adatokat, a weboldalt azonnal frissítették, hogy tükrözze a kormány hivatalos bejelentését. Ez háromszor is megismétlődött a Taiwan News jelentése szerint.

A most elterjedt spekulációt arra alapozzák, hogy a pekingi kommunista párt el akarja tüntetni a halálos influenzaszerű vírus valódi pusztítását. Sőt azzal vádolták meg a kínai kommunista pártot, hogy olyan hivatalos személyeket és orvosokat is befolyásoltak, akik megpróbálták felfedni az igazságot.

Egyesek szerint a Tencent által közzétett számok a valódiak és ezzel próbálják feltárni az igazságot, míg mások szerint csak valamilyen kódolási hibáról lehet szó.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések