Hirdessen itt

Kidobták a kukába a fűtermesztő 18 milliárdját

Nem tudta a főbérlője, hogy mi van horgászbot tokjában.

Az elmúlt években több érdekes történetet is hallottunk, hogy a megjelenése idején BitCoint vásároltak hogyan vesztettek el mesés vagyonokat a virtuális pénztárcáik elkeverésével vagy kidobásával. Most egy ennél sírva nevetősebb sztorival állt elő a The Irish Times, állítása szerint a füvet termesztő Clifton Collins 53,6 millió euró, durván 18,129 milliárd forint piszkos pénztől esett el abszurd körülmények között.

A jelenleg 49 éves Collins 2011 és 2012 között összesen hatezer darab BitCoint vásárolt a fűtermesztésből szerzett pénzével, akkoriban a pénzhelyettesítő eszköz árfolyama 4-6 dollár körül volt. Először az összeset egy virtuális pénztárcában tartotta, ám a hackerektől való félelmében tizenkét tárca között szétosztotta a pénzt, a kódjaikat kinyomtatta egy A4-es papírlapra, majd azt elrejtette a horgászbotja tokjában.

A férfit 2017-ben utolérte az igazságszolgáltatás: őrizetbe vették, majd rövid úton öt év börtönbüntetésre ítélték. Óriási szerencsétlenségére egy bérelt lakásban élt, ahova a letartóztatása után először betörtek, majd a főbérlő minden holmiját elvitette a bérleményből a szeméttelepre.

Ha minden igaz, akkor a kódokat tartalmazó tok a kiürítés során tűnt el, a főbérlő és a szeméttelep szerint Németországba vagy Kínába került megsemmisítésre.

Örök rejtély marad, hogy valaki hozzáfért-e a volt drogdíler vagyonához, vagy örökre bent ragadt-e a BitCoin hálózatában az árfolyam kilövése miatt jelenleg bő 18 milliárdot érő kriptovaluta.

Az emberek java valószínűleg nem ismerné fel, hogy micsodák egy ilyen papírlapon a kódok.

Bevallása szerint Collins megbékélt a helyzettel, magát hibáztatja a piszkos eredetű pénz elúszása miatt.

Forrás: Origo.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések