A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ízletes klasszikus halászlé bográcsban

A nyár a strandolások és a vízi mókák mellett a halfogyasztás szezonja, rakj tüzet, kapd elő a bográcsot és főzz halászlét!

A halászlé a túlmisztifikált ételek nagykönyvének meghatározó darabja, pedig semmi bonyolult nincs benne, kezdj neki bátran, mindenkinek ízleni fog!

Tájegységenként eltérő módon készítik, egy fix pont azonban minden halászlénél van, ez pedig nem más, mint a mellé fogyasztandó, jó nagy szelet friss, fehér kenyér.

Hozzávalók:

1 kg tisztított, darabolt ponty, belsőségekkel
25 dkg tisztított, darabolt törpeharcsa, csuka, vagy egyéb hal
2 fej vöröshagyma
2 nagy evőkanálnyi pirospaprika
1 dl száraz vörösbor
1 paradicsom
1 tv paprika
cseresznyepaprika ízlés szerint

Elkészítés menete:

Az előkészített halhúst sózd be, majd hagyd állni legalább egy órát. Ha letelt az erre szánt idő és a bogrács előkerült, nameg alatta a tűz már megfelelő - lobogó tűzre lesz szükséged, nem parázsra! -, akkor rendezd el a halszeleteket - a belsőséget még ne! - és a kisebb-nagyobb darabokra vágott hagymát a bogrács alján, majd öntsd fel körülbelül másfél liter vízzel.

Amikor elkezd forrni és már nem habos, keverd hozzá a pirospaprikát is. Főzd így nagyjából 20 percig, majd add hozzá a csípős paprikát és a bort is, aztán hagyd fortyogni még fél órát és már kész is a remekmű.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések