A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Forró és laktató klasszikus: legényfogó leves

A nemzeti párválasztó után itt van egy jóval biztosabb módszer, hogy meghódítsd a kiszemelt férfit: főzz neki egy finom levest, és tiéd lesz!

Ha már megvan a megfelelő jelölt, de még egy kis bizonytalanságot érzel a részéről, készítsd el neki ezt a gazdag levest, és akár egy életre - vagy kívánatos időszakra - magadhoz láncolhatod.

Mint a hagyományos ételeknél általában, itt is igaz az ahány ház, annyi szokás elve, ne lepődj meg, ha eddig más formáját ismerted ennek a fogásnak!

Hozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé
20 dkg sárgarépa
15 dkg gomba
10 dkg fehérrépa
10 dkg csirkemáj
2 dl tejföl
1,5 liter húsleves - kockából is jó
1 fél citrom
1 kis fej zeller fele
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
babérlevél
bazsalikom
olaj
bors

Elkészítés menete:

Kezdetnek mindent, amit lehet, kockázz fel méretarányosan. A hagymát kezdd el pirítani egy kis olajon, add hozzá a húst, pirítsd fehérre, majd tedd mellé a zöldségeket is, a gombával egyetemben, pirítsd őket együtt egy kicsit, sózd, borsozd, fűszerezd, majd öntsd fel az egészet a húslevessel.

Amikor a hús már nagyjából megpuhult, dobd mellé a májat is - szintén felkockázva -, majd jöhet a habarás, keverd össze a lisztet a tejföllel, merj hozzá egy kicsit a levesből, keverd össze, és az egészet elegyítsd a levessel. A citrom levét nyomkodd ki, és a főzés legvégén add hozzá!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések