A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ízletes és omlós rozmaringos csirkemell: alig van vele munka

Ez nem egyszerű sült csirkemell, a fűszerezéstől fantasztikussá válik! A rozmaring, a citrom és a fokhagyma kellemes összhangba kerülnek egymással a sütőben.

Ne tegyél többé száraz csirkemellet az asztalra! Ettől a páctól omlósabb, szaftosabb lesz a hús, ezért érdemes benne pihentetni néhány órát. A citromtól nem kell tartanod, kellemesen fanyarrá teszi a húst. Nagyon könnyen elkészíthető recept, de ez semmit sem von le az élvezeti értékéből!

Hozzávalók:

* 4 db csirkemell
* 2 ág rozmaring
* 1 ág bazsalikom
* 1 db citrom
* só
* bors
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, majd törölgesd szárazra. Ha nem szereted a bőrét, távolítsd el. Az olívaolajat keverd el sóval, borssal, zúzott fokhagymával és egy teáskanál rozmaringgal. A csirkemelleket kend be az olajos-citromos keverékkel, ha teheted, rakd legalább egy-két órára a hűtőbe, hogy jól átjárják a fűszerek.

Rendezd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, öntsd rá a maradék páclét. Mehet még a csirkemellek köré rozmaring, a bazsalikom és citromkarika. Önts a hús alá kevés vizet, fedd le fóliával, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések