A mákos-mandulás süti igazi házias édesség, amit nem tudsz elhibázni. A titka az egyszerűségében rejlik.
A mák legtöbbször töltelékként kerül a sütibe, ennek a kevert tésztának viszont a legfontosabb alapanyaga. Liszt helyett rakj hozzá darált mandulát, így akkor is megeheted, ha gluténmentes diétát tartasz. A citrusos aromák feldobják a sütit, de a kész tésztát megkenheted lekvárral, és a vaníliasodó is illik hozzá.
* 20 dkg cukor
* 15 dkg darált mandula
* 15 dkg vaj
* 6 db tojás
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
* 0.5 db citrom
* 3 evőkanál mandulaforgács a tetejére
Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepsibe, szórd meg mandulaforgáccsal, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 45-50 percig. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tűre vagy késre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
A mák legtöbbször töltelékként kerül a sütibe, ennek a kevert tésztának viszont a legfontosabb alapanyaga. Liszt helyett rakj hozzá darált mandulát, így akkor is megeheted, ha gluténmentes diétát tartasz. A citrusos aromák feldobják a sütit, de a kész tésztát megkenheted lekvárral, és a vaníliasodó is illik hozzá.
Hozzávalók:
* 20 dkg mák* 20 dkg cukor
* 15 dkg darált mandula
* 15 dkg vaj
* 6 db tojás
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
* 0.5 db citrom
* 3 evőkanál mandulaforgács a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Részletekben adagold hozzá a cukrot. Amikor már szép fényes, tedd hozzá a sárgáját, majd az olvasztott vajat is. Vegyítsd a mákot, a diót, a reszelt citromhéjat és a sütőport, majd forgasd a habhoz.Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepsibe, szórd meg mandulaforgáccsal, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 45-50 percig. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tűre vagy késre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések