A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni mákos-mandulás süti liszt nélkül: csak keverd össze, és mehet a sütőbe

A mákos-mandulás süti igazi házias édesség, amit nem tudsz elhibázni. A titka az egyszerűségében rejlik.

A mák legtöbbször töltelékként kerül a sütibe, ennek a kevert tésztának viszont a legfontosabb alapanyaga. Liszt helyett rakj hozzá darált mandulát, így akkor is megeheted, ha gluténmentes diétát tartasz. A citrusos aromák feldobják a sütit, de a kész tésztát megkenheted lekvárral, és a vaníliasodó is illik hozzá.

Hozzávalók:

* 20 dkg mák
* 20 dkg cukor
* 15 dkg darált mandula
* 15 dkg vaj
* 6 db tojás
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
* 0.5 db citrom
* 3 evőkanál mandulaforgács a tetejére

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Részletekben adagold hozzá a cukrot. Amikor már szép fényes, tedd hozzá a sárgáját, majd az olvasztott vajat is. Vegyítsd a mákot, a diót, a reszelt citromhéjat és a sütőport, majd forgasd a habhoz.

Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepsibe, szórd meg mandulaforgáccsal, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 45-50 percig. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tűre vagy késre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések