A brokkoli és a karfiol külön-külön is szuper zöldség, együtt pedig igazi tuningot jelenthetnek a szervezetednek. Sütve, sajttal, tejszínnel fenségesek.
A brokkoli és a karfiol annyi vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, ráadásul tele vannak antioxidánsokkal, hogy legalább hetente kellene fogyasztani mindkettőből. Jó hír, hogy ezek a zöldségek kevés kalóriát tartalmaznak, így még tejszínt is megengedhetsz a rakottas tetejére. A brokkolit és karfiolt nyugodtan főzheted egy edényben.
* 1 fej brokkoli
* 20 dkg sajt
* 2.5 dl tejszín
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors
* szerecsendió
Egy tálban keverd össze a tejszínt sóval, borssal, fokhagymával, szerecsendióval.
Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a zöldségeket. Öntsd le a tejszínes keverékkel, majd szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 20 percig, amíg a sajt teteje megpirul, a zöldségek pedig megpuhulnak.
A brokkoli és a karfiol annyi vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, ráadásul tele vannak antioxidánsokkal, hogy legalább hetente kellene fogyasztani mindkettőből. Jó hír, hogy ezek a zöldségek kevés kalóriát tartalmaznak, így még tejszínt is megengedhetsz a rakottas tetejére. A brokkolit és karfiolt nyugodtan főzheted egy edényben.
Hozzávalók:
* 1 fej karfiol* 1 fej brokkoli
* 20 dkg sajt
* 2.5 dl tejszín
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors
* szerecsendió
Elkészítés:
A karfiolt és a brokkolit szedd rózsákra, és mosd meg. Dobd a zöldségeket forrásban lévő, sós vízbe, és főzd öt percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Nem kell teljesen megpuhulniuk.Egy tálban keverd össze a tejszínt sóval, borssal, fokhagymával, szerecsendióval.
Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a zöldségeket. Öntsd le a tejszínes keverékkel, majd szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 20 percig, amíg a sajt teteje megpirul, a zöldségek pedig megpuhulnak.
0 Megjegyzések