Powered by Jasper Roberts - Blog

Hattojásos piskóta naranccsal és dióval: pillekönnyű lesz a tészta

Ha szereted a piskótát, mégis egy kis újdonságra vágysz, itt a remek alkalom, hogy kipróbáld a narancsos-diós változatot!

Ha többre értékeled az egyszerű, mégis ízekben gazdag piskótát a krémes sütiknél, akkor ezt a receptet próbáld ki. A klasszikus hattojásos tészta sem kell, hogy mindig egyforma legyen, az idénynek megfelelően könnyen átalakíthatod. Keverhetsz bele diót a liszt egy része helyett, és kevés narancslével is megbolondíthatod. Ha még nincs bevált piskótarecepted, nem kell tovább keresgetned.

Hozzávalók:

6 db tojás
4 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál dió
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál narancslé
1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá a sóval. Dolgozd hozzá kanalanként a cukrot és a vaníliát. Egyesével keverd bele a tojássárgákat, öntsd hozzá a narancs levét, és forgasd hozzá a sütőporral, darált dióval vegyített lisztet. A masszát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe, és mehet az előmelegített sütőbe.

Süsd meg 170 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt porcukorral is meghintheted, vagy lekvárral is megkenheted. 

0 Megjegyzések