Hirdessen itt

Ha ezeket tapasztalod magadon, túl sok cukrot eszel, és azonnal változtatnod kell, amíg még nem késő

Így jelzi a tested, hogy túl sok cukrot eszel!

A túlzásba vitt cukorfogyasztás szinte méreg a szervezetnek, ami még agyunk működésére is nagy hatással van! Az emberi szervezet nem arra van programozva, hogy napi szinten bőséges cukormennyiséget kapjon, hanem, hogy a hiányt gyümölcsökből pótoljuk. Azonban annyira olcsó és könnyen elérhető lett ez a tápanyag, és olyan függőséget okoz, hogy ma már szinte elkerülni sem lehet, hogy a különböző élelmiszerekkel ne adagoljuk túl magunkat folyamatosan.

Így jelez a testünk, ha már alig bírja a töménytelen mennyiségű cukrot:

1, Folyamatos cukoréhség:

Amikor már nagyon vágyunk a cukorra mindenben, az nem azt jelenti, hogy a szervezetünknek szüksége van rá, hanem éppen ellenkezőleg: kialakult bennünk egy függőség, és ezért az agyunk azt diktálja, hogy adagoljuk túl magunkat. Ma már ismeretes, hogy a cukor sok szinten olyan hatással bír, mint egyes drogok az élvezeti értékét tekintve. Akik kísérlet képen kizárták a cukrot az életükből hetekre, hónapokra, évekre, azt tapasztalták, hogy az első napok nagyon nehezek voltak, és kívánták a cukrot, de utána ez az ellenállhatatlan vágy hirtelen megszűnt, és az ételeket is máshogy kezdték el ízlelni. Ha valóban kíváncsiak vagyunk rá, hogy mennyire függünk a cukortól, akkor próbáljuk csak meg pár napra elhagyni. Ha ez nagy nehézséggel jár, akkor megkaptuk a választ.

2, Lomhaság:

A túlzásba vitt cukor fogyasztása fáradttá és lomhává teszi az embert. Míg a cukor kis mennyiségben energiát ad a szervezetnek, addig túl sok belőle egy vércukorszint hullámvasutat eredményez, és épp az ellenkezőjét érjük el. Leszívja az energiánkat, és képtelenek leszünk koncentrálni.

3, Pattanások

Bőrünk is jelzi, ha túl sok a cukor a szervezetünkben. Pár nap is elég, hogy meglássuk az eredményt a tükörben. Ha kezelések hatására sem javul bőrünk állapota, folyton teli van pöttyökkel, pattanásokkal, akkor talán a diétánkkal van a baj!

4, Hízás

A túl sok cukor fogyasztásának legismertebb jele a gyors és egészségtelen hízás!

5, Személyiség változása rossz irányba:

A cukor nem csak az egészségünket teheti tönkre, de a mentális egyensúlyunkat is. Gyorsan dühbe gurulunk, nem tudunk fókuszálni, szeszélyessé válunk? A cukor is állhat a háttérben! A cukor hirtelen boldogságérzetet ad, majd ugyan olyan gyorsan el is illan ez az érzés, ami kihat a hangulatunk változékonyságára.

6, Rossz fogak:

A folyamatos cukorfogyasztás egyértelmű jele lehet, ha folyton lyukasak a fogaink, állapotuk túl gyorsan romlik!

7, Semmi nem elég édes már:

A függőséggel köthető össze az a tapasztalás, amikor egy idő után már semmi nem tűnik elég édesnek. Hozzászokunk a cukorhoz, és a szervezet egyre többet akar, ezért egyre kevésbé tűnik édesnek az, ami ugyan olyan cukormennyiséggel korábban még édes, vagy túl édes is volt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések