A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyurcsány fia átvette a családi cégek vezetését

Átadta a brüsszeli mandátumot szerző Dobrev Klára fiának, Tamásnak a családi cégek, az Altus Zrt. és az Altus Portfólió Kft. vezetését. Előbbi céget felszámolják, utóbbi feladata pénzügyi befektetések kezelése lesz – számolt be a HVG.

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára középső gyereke, az 1997-ben született Gyurcsány Tamás veszi át anyjától a hírhedt családi “tanácsadó” céget, az Altus Zrt.-t. Dobrev EP-kampányában azt ígérte, hogy felszámolja a céget, ha mandátumot szerez; ennek koordinálását bízta fiára. A meglévő szerződéseket felmondják, a nemzetközi konzorciumokból kilépnek. Megmarad ugyanakkor a másik cég, az Altus Portfólió Kft., amely pénzügyi befektetéseket fog kezelni. A most megszűnő Altus 2016-ig Gyurcsány Ferenc tulajdonában állt, ekkor vette át tőle felesége. A cég arról vált híressé – vagy inkább hírhedté –, hogy 2015-ben egy EU-s megbízást nyert el nemzetközi konzorciumban; ezt Orbán Viktor akkor sosem látott pártfinanszírozási botránynak nevezte.

Forrás: HVG; Fotó: 24.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések