Powered by Jasper Roberts - Blog

Gluténmentes chiás palacsinta: nemcsak finom, de igen puha is

Ha odavagy a palacsintáért, de kerülnöd kell a glutént, akkor süsd a tésztát kókuszliszttel! A chiamagtól még különlegesebb lesz.

A chiamag a szuperélelmiszerek listáján is előkelő helyen áll, sok ásványi anyagot, rostot, vasat és kalciumot tartalmaz. Semleges íze miatt rengeteg finomságot is feldobhatsz vele, így még a palacsintába is kitűnő. Amennyiben gluténmentesen ennéd, kókuszliszttel vagy bármilyen gluténmentes lisztkeverékkel is elkészítheted. 

Hozzávalók:

12 dkg kókuszliszt
2.5 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
2 teáskanál chiamag
1 db tojás
1 teáskanál olaj
1 csipet só
vaníliaaroma

Elkészítés:

Üsd egy tálba a tojást, majd keverd össze a tejjel, az ásványvízzel, a sóval, a vaníliaaromával, és fokozatosan adagold hozzá a lisztet. Dolgozd csomómentesre a masszát, a végén a chiamagot és az olajat is rakd hozzá. Pihentesd öt-tíz percig, hogy a chiamag megduzzadjon. 

Melegíts kevés olajat egy serpenyőben, majd oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát, és süsd oldalanként körülbelül egy-egy percig. Amikor a tészta szép piros, fordítsd egy tányérra. Ízlésed szerint tálald gyümölcsökkel, krémmel vagy lekvárral. 

0 Megjegyzések