A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fokhagymás, tejszínes édesburgonya-püré: cukorbetegek is nyugodtan ehetik

A csábító színű édesburgonya-pürét a fokhagyma még izgalmasabbá, a tejszín pedig selymesebbé teszi.

Az édesburgonya fantasztikusan sokoldalú zöldség, kiváló sütve, főzve, pürének, sőt töltve önálló fogás is lehet. Remek alternatíva az inzulinrezisztenciával küzdőknek, cukrosoknak, mert lassú felszívódású, nem emeli meg olyan hirtelen a vércukor szintjét. A püré kitűnő köret sült húsok mellé. 

Hozzávalók:

1 kg édesburgonya
3 dkg vaj
1 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 teáskanál só
bors
dió (opcionális)

Elkészítés:

Az édesburgonyát tedd fel főni valamivel több vízben, mint amennyi ellepi, és dobj hozzá sót. Főzd forrástól számítva körülbelül 20 percig, majd amikor puha, szűrd le, csepegtesd le, és pucold meg. Még melegen törd össze, majd add hozzá a tejszínt, a zúzott fokhagymát, a vajat, ízlés szerint sót, borsot, és jól dolgozd össze. Ha botmixerrel kevered össze, sokkal selymesebb lesz. A tetejére szórj aprított petrezselymet, sőt akár dióval is fokozhatod az élvezetet. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések