A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Exhumáltatnák a bőnyi rendőrgyilkosság áldozatának holttestét, ezért

Exhumáltatná a bőnyi rendőrgyilkosságért elítélt, idős szélsőjobboldali, hungarista Györkös István áldozatát az elítélt ügyvédje.

Mint ismert, az ügyészség álláspontja szerint egyértelmű és bizonyított, hogy 2016. október 26-án a szélsőséges körökből ismert, most 79 éves Győrkös István vádlott lőtte le gépkarabélyával a nála házkutatást végezni akaró rendőr őrnagyot, közben veszélyeztetve két másik rendőr és a felesége életét is. Győrköst tavaly nyáron a Szombathelyi Törvényszék másodfokú, jogerős ítéletével emberölés bűntette és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt halmazati büntetésül életfogytig tartó fegyházbüntetésre, mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját pedig 25 évben állapította meg.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség most azt közölte, hogy a jogerős ítélet ellen az elítélt védője terjesztett elő perújítási indítványt azzal, hogy rendeljenek el perújítási nyomozást, ennek keretében rendeljék el a sértett holttestének exhumálását, majd igazságügyi orvos-, fizikus-, vegyész és fegyverszakértői vélemény beszerzését, valamint kutassák fel a túsztárgyaló és Győrkös között folytatott beszélgetés hangfelvételét.

Az alapeljárásban a bíróság bizonyítékként felhasznált igazságügyi orvos-, fizikus-, vegyész-, vérmorfológiai-, fegyver-; egyesített orvos- és fegyver-; egyesített orvos-, fegyver- és fizikus-; egyesített vérmorfológiai-, fegyver- és fizikusszakértői véleményeket, meghallgatta a szakértőket, valamint foglalkozott a hangfelvétellel is. Már ekkor elutasították az egyesített orvos-, fegyver-, nyom-, textil-, fizikusszakértő kirendelését, illetve a megölt őrnagy exhumálását célzó védői indítványokat.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a védelem a perújítási indítványában tehát az alapeljárásban tett korábbi bizonyítási indítványait ismételte meg, az alapeljárásban elutasított, mellőzött bizonyítási indítványok ismételt előterjesztése a bírósági gyakorlat szerint viszont nem perújítási ok.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések