A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

ENSZ: több százezres menekülthullámra számíthat Európa

Újabb menekülthullám indult útnak.

– Januárban és februárban 5500 tiltott határátlépési kísérlet volt a magyar határon, ami jelentős növekedés az előző év hasonló időszakával összehasonlítva – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán.

A kísérletek elhárítása jelentős terhelést ró a határon szolgálatot teljesítő rendőrökre és katonákra. Hozzátette: a balkáni útvonalon – az ENSZ adatai szerint – több mint 120 ezer migráns van.

Évekre visszatekintve a legnagyobb menekülthullámot jósolnak az ENSZ szakértői is, miután a szír hadsereg az iráni ellenőrzés alatt álló milíciák és az orosz légierő együttes támadása miatt 1,2 millió ember kényszerült elhagyni az Idlib és Aleppo régiókat az elmúlt tíz hónapban. A menekültek száma csak az elmúlt tíz hétben megduplázódott. Kilométeres konvojokban, kisteherautókon, gépkocsikon indultak a török határ, illetve az ottani menekülttáborok felé.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések