Egyre több a fertőzött: óriási készültség, kihalt utcák Olaszországban, fogytán a készletek

Egyre nagyobb problémákkal kell szembenézniük az olasz hatóságoknak, miután vasárnap a koronavírus járvány vészes terjedése miatt karantént vezettek be Lombardiában és Veneto tartományban. A vesztegzár ötvenezer embert érint, a betegek száma egyre nő, bizonyos helyeken elfogytak a vizsgálati eszközök. Már 224 fertőzött és 5 halálos áldozat van Olaszországban.

Bertonicolo és Codogno lezárt településeket elfogytak a koronavírus-teszt elvégzéséhez szükséges mintavevő pálcák - írja az il Fatto Quotidiano alapján az Index.

Bertonicoban a polgármester szerette volna megvizsgáltatni magát, mert szokatlan tüneteket észlelt magán, de nem tudta megvizsgáltatni magát, mert elfogytak a készletek. Egy Codognoban élő férfi, nemrég együtt vacsorázott korábban az egyik, bizonyítottan koronavírusos beteggel, szintén meg akarta vizsgáltatni magát, de még a háziorvos se ment ki hozzá. Ismerősöket hívott fel végül, é nagy nehezen telefonon tudott beszélni az egészségügyi minisztérium egyik vezető orvosával. annyit ért el, hogy felírták a vizsgálati várólistára, de figyelmeztették, hogy nem fog gyorsan sorra kerülni, mert elfogyott a mintavevő vattapálca.

Közben újabb probléma adódott: a lezárt területeken csalók orvosnak adják ki magukat és megpróbálnak házakba bejutni.

Azok is gondban vannak, akik most hagyták el Olaszországot: egy utasszállító repülő személyzetét és utasait például karantén alá akarják helyezni Mauritiuson, hacsak nem mennek vissza hazájukba.

Aki nemrég jött haza Olaszországból, annak egyelőre nincs értelme tesztet végeztetnie, a lappangási időszak alatt. Az Index egy olvasójának a koronavírus miatt hívható segélyvonalakon azt mondták, figyelje magát két hétig, izomfájdalomra, lázra, influenzaszerű tünetek esetén keresse a háziorvosát. Ezen felül a gyakori kézmosást, kerülje a tömeget és ha beszélget valakivel, legalább egy méterre legyen tőle.

Észak-Olaszországban közben hatalmas készültség van a járvány miatt. A lezárt területeken zárva vannak az üzemek, iskolák, üzletek, templomok, sportlétesítmények.

Ausztria hétfőn reggel négy órán át zárva tartotta az Olaszországba vezető vasútvonalakat.

Milánóban is, ami pedig nincs karantén alatt, szemmel láthatóan csökkent a forgalom, az utcán alig tartózkodik valaki. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések