A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csodás cappuccino-szelet: puha olajos piskótából mennyei kávés krémmel

Nem csak a kávé szerelmesei lesznek oda az élénkítő, mutatós cappuccino-szeletért. A kakaós piskóta és a lágy krém csodás harmóniában vannak.

A kávé sokszor nélkülözhetetlen: napindítóként, ebéd után szinte kötelező, de a desszertbe is belecsempészheted. Jó példa erre a cappuccino-szelet, aminek ez az egyik legegyszerűbb és legjobb változata. A kakaós piskóta a tésztába kerülő olajnak köszönhetően finom puha lesz, míg a krém lágy és könnyed. Ha szereted a tejszínt, azt se hagyd le róla. Forró vízbe mártott késsel könnyen tudod szeletelni a sütit. 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ
6 db tojás
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1 dl étolaj
0.5 csomag sütőpor

A KRÉMHEZ
25 dkg vaj
25 dkg cukor
6 dl tej
2 csomag tejszínes pudingpor
1 evőkanál instant kávé

DÍSZÍTÉSHEZ
4 dl tejszínhab
kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a porcukorral. Egy másik edényben vegyítsd a sütőport és a kakaóport a liszttel, majd az étolajjal felváltva dolgozd a tojásos masszához. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a tésztához. Simítsd egy közepes méretű tepsibe vagy tortaformába, és 160 fokon süsd meg 25 perc alatt. Ha a piskótába beleszúrsz egy tűt, és nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből.  

A krémhez a tejet dolgozd simára a pudingporral, és kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Közben a porcukrot keverd habosra a vajjal, forgasd össze a pudinggal és az őrölt kávéval, majd kend a tésztára. Díszítheted tejszínhabbal és kakaóporral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések