A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olasz kutatók influenza- és a HIV-vírus ellenszereinek párosításával sikeresen kezeltek koronavírussal fertőzött betegeket

Az olasz egészségügyi miniszter, Roberto Speranza bejelentette, hogy olaszországi kutatók sikeresen elkülönítették a koronavírus RNS-ét abban az egészségügyi intézményben, ahol a járvánnyal fertőzött kínai házaspárt is kezelik. A Rómában található Lazzaro Spallanzani kórház egyébként fertőző betegségekre szakosodott.

Roberto Speranza egy, a közösségi oldalára feltöltött bejegyzésben köszönte meg a három kutatónő munkáját hozzátéve, hogy ez a felfedezés az egész ország büszkesége.

“Az, hogy sikerült izolálnunk a vírust, azt jelenti, hogy sokkal több lehetőségünk van tanulmányozni, megérteni a működését, könnyebben tudjuk tesztelni, hogy miként gátolható meg a terjedése” – fogalmazott a miniszter.


Eközben a bangkoki Rajavithi Kórház orvosai az influenza- és a HIV-vírus ellenszereinek párosításával sikeresen kezeltek új koronavírussal fertőzött betegeket.

Az intézmény orvosai szerint a kombinált gyógyszer csak a betegek állapotán javít, teljes gyógyulást nem eredményez, de 48 óra eltelte után a vírus tesztje negatív lett. Azonban egy páciensél a két gyógyszer összevonása allergiás tüneteket váltott ki.

Kriangska Atipornwanich tüdőgyógyász elmondása alapján jó kilátások elé néznek, de még időre és több kutatásra van szükségük ahhoz, hogy kiderüljön lehet-e a gyógyszert alapkezelésnek számítani.

Forrás: (24.hu) – Blikk.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések